Saturday, August 31, 2013

iPhone 5S And 5C Release: Apple Launches iPhone Trade-In Program At Retail Locations Across The Country

                                

Apple iPhone
Apple has rolled out its iPhone trade-in program at retail locations. Reuters

Apple Inc. (NASDAQ:AAPL) has rolled out its rumored iPhone trade-in program, enabling a consumer to receive a credit that would go toward buying either the new iPhone 5S or the new iPhone 5C, which are expected to be officially announced at a special media event on Sept. 10.

“[I]Phones hold great value. So, Apple Retail Stores are launching a new program to assist customers who wish to bring in their previous-generation iPhone for reuse or recycling,” Apple representative Amy Bessette said in a statement. “In addition to helping support the environment, customers will be able to receive a credit for their returned phone that they can use toward the purchase of a new iPhone.”
 As previously reported, the trade-in program, dubbed the iPhone Reuse and Recycling Program, is part of company CEO Timothy D. Cook’s effort to improve iPhone sales at physical retail locations.

“I see channels doing it, and I like the environmental aspect of it, and so that part of it really is encouraging to me,” Cook said during Apple’s June earnings call. “The reason that is so attractive around an iPhone is that the residual value of an iPhone stays so high. That makes the trade-in programs a win-win from many points of view.”


Font: ibtimes

Космонавты с МКС поговорили с посетителями МАКС-2013





Космонавты с МКС поговорили с посетителями МАКС-2013. космонавты, МАКС, МКС, Роскосмос. НТВ.Ru: новости, видео, программы телеканала НТВ

Роскосмос устроил для посетителей подмосковного 
авиасалона получасовой сеанс связи с орбитой.


Космонавты Международной космической станции вышли на прямую связь с посетителями авиационно-космического салона МАКС-2013. Сеанс велся через российские средства связи, а трансляция разговора была показана на большом экране в павильоне Роскосмоса.

Разговор землян и космонавтов начался с поздравления Павла Виноградова. Космонавту, который сейчас находится на орбите, в субботу исполнилось 60 лет. Его пришли поздравить руководитель полета российского сегмента МКС Владимир Соловьев, должностные лица Роскосмоса, РКК «Энергии», Космического центра имени Хруничева, ЦНИИмаш и других космических предприятий, передает «Интерфакс». А посетители МАКС-2013 поинтересовались у Виноградова, что ему на юбилей подарили коллеги.

Павел Виноградов, космонавт: «Мне подарили большой пакет, но я внутрь его еще не заглядывал. А еще подарили белого олимпийского мишку».

Беседа между посетителями авиасалона и Международной космической станцией длилась полчаса. Все это время космонавты отвечали на вопросы зрителей. Ранее Роскосмос провел конкурс, победители которого смогли задать интересующие их вопросы обитателям орбиты.

Так, гражданин Германии спросил, могут ли космонавты представить себе Олимпийские игры в космосе? На это космонавта ответили, что представить могут вполне, тем более что «на МКС побывали представители многих государств». А 10-летняя девочка Галя из детдома рассказала, что 12 августа видела звездопад, и спросила, как он выглядит из космоса. Космонавты заверили Галю, что в космосе звездопад выглядит так же, как и на Земле, и выразили надежду, что когда-нибудь одна звездочка прилетит и в девочке.
 

Источник подробнее: http://www.ntv.ru/novosti/652102/#ixzz2dad5wHJx 




На Марсе родились, на Марс и вернемся

 

Окончена запись добровольцев на Марс, названный родиной землян

 

Окончена запись добровольцев на Марс  

Ученые обосновали версию марсианского происхождения жизни на Земле. У желающих колонизировать планету на то, чтобы встать в очередь, остались последние часы.

 

На конференции «Гольдшмидт-2013», только что закончившейся во Флоренции, было заявлено, что земная жизнь, скорее всего, зародилась на Марсе и попала на нашу планету с тамошними метеоритами.
Суть этого заявления не нова: о транспорте марсианской жизни на Землю говорят уже давно. Однако сейчас эта идея, высказанная вполне серьезным человеком, профессором Стивеном Беннером из Уэстхаймеровского института науки и технологий (США), звучит намного категоричнее.
На Земле, утверждает Беннер, не было условий для зарождения жизни, а вот на Марсе они как раз были.
Все дело в РНК, которые, как сегодня считается, были на Земле первыми носителями генетической информации: для их формирования из первичного биобульона одного лишь света и тепла недостаточно, нужны еще минералы, содержащие все необходимые компоненты. Среди них ключевыми профессор Беннер считает бор и молибден.
Бор, утверждает он, необходим для формирования углеводных колец, а молибден помогает собрать эти промежуточные молекулы в форму рибозы, моносахарида, необходимого для синтеза РНК.
Бора, по словам Беннера, в земной коре мало, и того, что есть, не хватило бы для создания первых составляющих РНК. Молибдена три миллиарда лет назад вроде хватало, но… не в той форме, которая необходима для создания РНК.
«Проблема в том, — говорит Беннер, — что влиять на формирование ранней жизни мог только сильно окисленный молибден, а на Земле в те времена кислорода было очень мало, поэтому минералов, содержащих молибден в необходимой для будущей жизни форме, не было».
На Марсе же три миллиарда лет назад были в необходимых количествах и бор, и молибден, а главное, там был кислород. Марс, считает Беннер, был более приспособлен для зарождения жизни, чем Земля, но поддерживать ее на своей поверхности он не смог – за него это сделала наша планета.
Итак, дикая, фантастическая идея о том, что Марс когда-то был нашей родиной, неожиданно начала приобретать реальные очертания. Она начинает выглядеть еще более дикой, еще более фантастической и одновременно приобретает еще более реальные очертания, если вспомнить о фанатичном стремлении многих представителей человечества как можно скорее начать колонизацию Красной планеты.
Существует, например, частный проект Mars One, по планам которого первые поселенцы должны оказаться на Марсе через десять лет после официального старта проекта — 22 апреля 2023 года. Шутки шутками, но, как заявлено на сайте проекта, направиться туда на первом марсианском «Мэйфлауэре» высказали желание уже более 165 тыс. человек.
Эта «марсианская лихорадка» началась сравнительно недавно, в 2010 году, с публикации в журнале Journal of Cosmology статьи под интригующим названием «Смело вперед: безвозвратная миссия человека на Марс», где авторы, планетолог Дирк Шульце-Макуш из Университета штата Вашингтон и космолог Пол Дэвис из Университета штата Аризона, заявили, что пришло время для колонизации Марса.
Главная мысль этой статьи заключалась в том, что с самого начала эта колонизация должна осуществляться на безвозвратной основе: космонавт, отправившийся туда, получает билет в один конец, то есть останется там до самой смерти по той простой причине, что его безопасное возвращение стоит в разы дороже, чем вся остальная миссия.
В статье приводился примерный регламент колонизации. Сначала туда отправляются два космических корабля с двумя космонавтами в каждом. Оказавшись на поверхности Красной планеты, они «столбят участок», то есть начинают освоение заранее выбранной пещеры, многие из которых уже и сейчас обнаружены там, и занимаются первичным обустройством базы. С Земли им регулярно посылают припасы, пищу, оборудование — словом, все необходимое для выживания, обустройства и дальнейшего развития базы. По мере ее готовности на Марс присылаются все новые и новые специалисты-поселенцы – как и первая четверка, они прибывают сюда навсегда, без малейшей надежды вернуться домой.
Со временем база получает возможность добывать воду, пищу (тут, кстати, не последнюю роль может сыграть синтетическая биология Крейга Вентера, биолога, первым прочитавшего геном человека, который уже заинтересовался проектом). В конце концов наступает момент, когда база становится самодостаточной единицей, которая не нуждается в помощи извне. С этого момента, считают авторы статьи, процесс колонизации Марса начнет свой отсчет.
Академик Лев Зеленый, директор Института космических исследований, в разговоре с корреспондентом «Газеты.Ru» с большим недоверием отнесся к самой идее покорения Марса сегодня и таким образом.
  • «Мне это кажется невыполнимым сегодня, — сказал он, — ни по финансам, ни по техническим возможностям человечества. Нулевые температуры, отсутствие атмосферы, мощная радиация (кстати, более мощная, чем в космосе) – это мало похоже на те берега, к которым когда-то пристал «Мэйфлауэр».
Если прибавить сюда бешеную дороговизну проекта (первое же путешествие на Марс обойдется во многие миллиарды долларов) и смертельные опасности, поджидающие астронавтов на пути к Красной планете, то на возможности его реализации в обозримом будущем можно смело поставить крест.
Однако крест этот почему-то никого не смущает. Уже ко времени публикации статьи о «билете на Марс в один конец» существовал очень похожий проект НАСА, под названием «Звездный корабль столетия» (Hundred Year Starship).
              Проект Mars One был негласно запущен спустя год после публикации статьи Шульце-Макуша и Дэвиса, и сегодня планы проекта практически не отличаются от планов, изложенных в той статье, разве что стали более детально прописанными. В апреле этого года Mars One объявил о наборе добровольцев, и уже к июню их число превысило 85 тыс. человек. Еще два месяца – и еще сто тысяч! Кстати, прием заявок от космических добровольцев заканчивается в субботу.
Люди словно ждали, когда найдется человек и бросит клич: «Давайте сделаем невозможное и устремимся колонизовать Марс», как тут же этот призыв был подхвачен многими десятками тысяч… романтиков, авантюристов, самоубийц? И мы не сомневаемся: новость о том, что наша родина — Марс, еще более подстегнет «марсианскую лихорадку».

Источник : gazeta.ru


  

Yes, Microsoft Could Have Invented the iPhone. Here’s How



Steve Ballmer's company knew what the future of user interfaces would look like.


Microsoft Surface
Microsoft's Steve Ballmer (left) and Pete Thompson (right) show Surface to the D conference's Walt Mossberg on May 30, 2007

It’s been more than a week since Steve Ballmer announced his intention to retire, and the blogosphere is still busy assessing his tenure as Microsoft CEO. In a response to a post by Asymco’s Horace Dediu, Daring Fireball’s John Gruber says:
Microsoft, in theory, could have produced the iPhone first — not the actual iPhone, of course, but the game-changing device that set the stage for the future where mobile is the primary computing platform for most people, most of the time. That wouldn’t have disrupted Microsoft’s lucrative existing businesses — or least not immediately.
In a previous post, I said that I thought that it was unlikely that Microsoft would ever have dominated mobile technology, for the simple reason that the tech company that dominates the old way of doing things rarely dominates the new way of doing things. But Gruber’s reference to the notion of Microsoft inventing the iPhone, or something very much like the iPhone, got me thinking.
At first, it’s a ludicrous notion. So many basic things about Microsoft’s character would seemingly have gotten in the way of creating something like the iPhone that envisioning how it might have seems pointless, like trying to devise a scenario in which Walt Disney directed Pulp Fiction.
And then it occurred to me: Ballmer’s Microsoft actually did invent something which was an awful lot like the iPhone in multiple major respects. It did so before the iPhone was announced, using a bunch of impressive technologies it developed itself. It came closer than I’d remembered to inventing the iPhone.
Oh, O.K., Microsoft’s invention was utterly unlike the iPhone in one critical way: It didn’t fit in your pocket. It was, in fact, huge. It was Microsoft Surface — not today’s tablet computer by that name, but the tabletop computing system which Steve Ballmer unveiled at the D conference in May, 2007.
The Surface table had a beautifully polished, fluid multi-touch user interface. While it ran on Windows Vista, it dumped the Windows interface altogether in favor of something more modern, intuitive and engaging. Microsoft’s demo apps included some of the same stuff that people like to do on iPhones, such as browse photos and play games.
Basically, if Microsoft had announced Surface a year or so after Steve Jobs introduced the iPhone, it would have been subject to an avalanche of snark about it being a Jumbotron-sized knockoff of Apple‘s product. Even though they both owed a considerable debt to concepts created by researchers such as Jeff Han, who did dazzling demos of multitouch interfaces before either the iPhone or Surface was released.
But Microsoft developed Surface concurrently with the iPhone. It showed it to journalists for the first time at a hush-hush briefing for journalists at CES in January, 2007, shortly before Steve Jobs showed off the iPhone for the first time. (When I saw the iPhone, my immediate reaction was “Hey, neat — a pocket-sized Surface.”)
Surface’s technology involved a Windows PC, a DLP projector and multiple cameras which picked up the gestures you made on its touchscreen. It wasn’t cheap stuff, which is presumably why Microsoft’s initial plans involved using it for commercial applications in venues such as hotels, casinos and stores. As I wrote in Slate after the debut at the D conference, it seemed like a mind-numbingly prosaic fate for such a clever concept.
The product which Microsoft announced more than six years ago as Surface still exists, but I don’t think it’s being unfair to say it’s been a major disappointment. (I’m not sure if I’ve ever seen one in the wild, though I did spot one in a restuarant on the Microsoft campus when I attended the Xbox One launch earlier this year.) You know that a company has lost faith in something when it yanks its name to apply to something newer and sexier, as Microsoft did when it turned the Surface moniker over to its new tablets and redubbed the old Surface as PixelSense.
At a D conference cocktail party back in 2007, Bill Gates told a bunch of us fellow attendees that he thought that Surface-style computing would eventually be built into every desk, but it would be a slow process. He may still be proven right — products such as Lenovo’s Horizon are essentially consumerized versions of Surface, at price points which make them plausible for home use. But it may be telling that Lenovo had to devise its own tabletop-computing interface — Windows 8 isn’t designed for such applications.
Anyhow, when you try to envision Microsoft having made a Great Leap Forward in mobile computing before the iPhone came along, the obvious thought process involves assessing what Windows Mobile looked like at the time. It was unimaginative and, with its tiny Start button, backwards-looking. And Microsoft seemed to be reasonably pleased with it.
But Surface proved that the company knew exactly what the future of user interfaces would look like. The only things it got wrong were the scale of the device and the accessibility, pricewise, to consumers. The idea wasn’t destined to eventually show up inside every desk; it was going to be built into a sizable percentage of the world’s phones, starting almost immediately.
So if you want to imagine Microsoft inventing the iPhone, it’s easy. Just summon up a mental image of Microsoft researchers demoing Surface to Steve Ballmer while it was in its earliest stages of development. Then ask yourself: What would have happened if Ballmer had said “That’s fantastic — can we build it into something you can put in your pocket, and sell it at a profit for a few hundred dollars?”


Font and read more: http://techland.time.com/2013/08/31/yes-microsoft-could-have-invented-the-iphone-heres-how/#ixzz2dZrnZobp

Европейский космический корабль проведет еще три коррекции орбиты МКС



Жуковский (Московская область). 31 августа. INTERFAX.RU - Европейский транспортный корабль ATV-4 перед отстыковкой от Международной космической станции (МКС) проведет еще три коррекции высоты ее орбиты, сообщили "Интерфаксу-АВН" в субботу в представительстве Европейского космического агентства (ЕКА) в России. "Коррекции высоты орбиты станции планируются еще на 13 сентября, 2 и 23 октября", - сказал собеседник агентства. Однако, указал он, точное количество коррекций и даты их проведения - не окончательные и в них возможны изменения.
Отстыковка ATV от МКС запланирована на 28 октября. В субботу ATV-4 поднял орбиту МКС на 0,8 км. "Все прошло без замечаний", - сказал представитель ЕКА.


Источник : interfax.ru


Смотрите оригинал материала наhttp://www.interfax.ru/world/news.asp?id=326319

Google Reportedly Acquired WIMM Labs, a Smartwatch Maker - Is Android Being Tailored for Your Wrist?




                               

   Google has reportedly admitted it bought WIMM Labs last year, signaling its possible interest in wearable computing that goes on your wrist, not your face.
WIMM Labs is a company that made the WiMM One concept smartwatch, which ran an early version of Android, before it shut down its own operations about two years ago, saying it had entered into a mysterious exclusive partnership. Now we know that it was a partnership with Google.

                   Google's acquisition of WIMM Labs, according to an anonymous source to GigaOM, was an effort to acquire the talent of at least some of WIMM Labs' staff. At least some of the small company's staff stayed on and joined Google. But this doesn't necessarily mean that Google is working on a smartwatch (rumors have it that they are, in any case). WIMM Labs' employees are reportedly working with the Android team.
Perhaps more interesting than developing a smartwatch - which Google Android OEMs like Sony and Samsung are already doing - is the idea that WIMM Labs is helping Google tailor Android so that it will work across all devices. According to TechCrunch, Google CEO Larry Page has said before that Android is "pretty transportable across devices," hinting at, if not a full-on reality of Android, then a pretty clear goal. And that's what WIMM Labs' particular work seems to support.
         When WIMM created the WIMM One in 2011, it was a smartwatch concept powered by Android 2.1, which had a tiny 667MHz processor, 256MB of RAM, and Bluetooth and Wi-Fi.
But what WIMM Labs did that was interesting was launch a developer program for the smartwatch that let third-party developers make "micro apps" for the One. Those are applications for wearable computing devices that are meant to work independently - using the smartwatch as a true platform and not just a second screen for your smartphone. Though it's not confirmed, what Google might be doing with its WIMM Labs acquisition a few years ago - moving the small company's talent into the Android department - is to develop a kind of smartwatch Android that makes the smartwatch more than just a notifications box and music player.
Though Sony has already created two smartwatches, all eyes are on Android OEM Samsung in Berlin next week, when the South Korean company plans to unveil their new phablet, the Galaxy Note 3, and a new smartwatch accessory called Galaxy Gear on Sept. 4. Meanwhile, very little is known about Apple's iWatch effort, with few obvious developments taking place in the past few months.

Font: Latinospost

Соединенными Штатами была проведена кибератака против России

Соединенными Штатами была проведена кибератака против России
Фото: search.seesaa.jp
 

Опубликованы новые засекреченные данные от экс-сотрудника ЦРУ Эдварда Сноудена, который скрывается от руководства США.
 
Согласно очередной выданной порции компромата, сотрудники разведывательных служб США за 2011 год провели 231 кибератаку против других государств, включая Россию.

По документам, которые были рассекречены бывшим сотрудником ЦРУ Эдвардом Сноуденом, спецслужбы США устраивали кибератаки против электронных сетей некоторых стран, в том числе России, КНДР, Китая и Ирана. В последние несколько лет из бюджета Соединенных Штатов на проведение операции по проникновению в иностранные сети для взятия их под тайный контроль американскими спецслужбами было выделено более 650 миллионов долларов.
 
В статьях госбюджета числились запуск вредоносных программ и внедрение скрытых средств слежения в маршрутизаторы, компьютеры и системы защиты практически во всех районах мира.
 
В документах сообщается, что за 2011 год удалось провести 231 операцию, из которых три четверти направлены против самых важных целей, расположенных в России, Иране, КНДР и Китае.
 
К тому же, директор АНБ генерал Кит Александер предложил создать систему перехвата кибератак, которые направлены на объекты американской инфраструктуры. Система могла бы также перехватывать попытки кражи коммерческих секретов и взлома систем компаний.


 Источник : internovosti.ru

Aereo to be Available on Android devices this September



Android users will get another upgrade as Aereo plans to bring its product to this OS platform. We can expect this to happen somewhere in September, according to the company’s CEO, Chet Kanojia. Aereo represents a TV streaming service that uses really small antennas in order to pick up signals over the air and implement them as data to computers and iPads. This company was on the verge of releasing an Android app last year because it has bigger market share than the biggest competitor, Apple’s iOS.
The exact date wasn’t determined because in his interview, Kanojia said the official announcement will take place in September. This streaming service has expanded quickly in 2012, getting implemented in major cities. It started from several locations like Utah, Atlanta, Boston and New York City spreading the service to many cities in the east side of Denver.
PlayOn, which is an online TV company that offers subscriptions, has announced that it allowed all of their users to watch Aereo data through its service. This looks good but Aereo has announced that there isn’t an ongoing relationship with such company.  Another company that claimed usage of Aereo signals is The Barry Diller. It represents a startup that picks up signals over the air with tiny antennas at Aereo’s HQs. Users who are subscribers to Aereo can watch live TV which costs from $8 to $12 a month.

                                        aereo_0830

From what we can see this television streaming service is doing really great. In an interview that happened earlier, Kanojia said that they need less than 1 million subscription plans in order to become profitable. This wasn’t the first time he reported something like this. While he was speaking in a startup event which took place in Manhattan, he said that 1 million subscribers to his service will be fabulous, 5 million will be extremely fabulous and when he mentioned ten million subscribers he responded with “Oh my god, what will I do now?”
The legal nature of Aereo does not look great. It was sued by couple of companies which demanded an injunction and licensing fees. None of this happened and companies like News Corp., Walt Disney Co., CBS Corp. and Comcast Corp. have left empty handed.
We can even predict a great success for this service with the expansion to a popular platform like Android. If they keep up this pace, this service will reach more than 10 million subscribers and Kanojia can then ask what to do next because the revenue numbers will be huge. We will bring you a full review of the Android app when it gets officially launched.
Until then you can use the comments section bellow to share few thoughts about this service coming to Android.


Font: Capital Technologies